Structuur van het heelal

Zoeken naar lichte donkere materie

De speurtocht naar de donkere materie gaat onverminderd voort. Joran Angevaare bespreekt hoe onderzoekers proberen de reikwijdte van de experimenten te vergroten door slim gebruik te maken van het zogeheten Migdal-effect.

Gepubliceerd: vr, 08/11/2019 - 15:22

nav. postulaat uit artikel: "Waarom is zwaartekracht zo zwak?"

Forum: 

Enkele citaten uit het artikel  uit het onderwerp van deze post.

"Het feit dat wij het heelal kunnen waarnemen, impliceert dus dat we in een heelal met zwakke zwaartekracht moeten leven"

en tegen het eind:

"om in 2006 te postuleren dat het een vereiste is dat in elke correcte theorie van de fundamentele krachten, zwaartekracht de zwakste kracht is"

Hoezo?

Een wolkammer en het einde van de wereld

In 1744 dreigde in Friesland de wereld te vergaan. Planeten zouden op elkaar botsen, het einde der tijden was nabij. Gelukkig hielden sommigen het hoofd koel, waaronder Eise Eisinga, wolkammer te Franeker. Deze bijzondere amateurwetenschapper bouwde in zijn woonkamer in zeven jaar een planetarium dat zijn gelijke niet kent.

Gepubliceerd: do, 30/03/2017 - 13:23

Een donkere bol vol glimmertjes

Heelal is een mooi woord. "Heel" zit er in. En "al". Het is een allesomvattend woord. Dat maakt de vraag hoe groot het heelal is verwarrend. Bedoelen we dan het heelal dat voor mensen waarneembaar is? Of gaat het ook om alles daar nog buiten?

Gepubliceerd: ma, 15/09/2014 - 16:26
Abonneer op RSS - Structuur van het heelal