Meer over forumetiquette

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van Marcel Vonk
Theoretisch Natuurkundige
QU editor 
wetenschapper 
Meer over forumetiquette
Gestart op: maandag 24 december 2012, 14:41

Zoals op ieder forum gelden ook op Quantum Universe de nodige gedragsregels. Daarbij geldt natuurlijk als allereerste regel: gebruik je gezond verstand. In de meeste gevallen kun je als gebruiker zelf prima bedenken of iets wel of niet kan.

Voor alle duidelijkheid noemen we hieronder de belangrijkste etiquetteregels:

 1. Voorkom dubbele threads. Zoek voor je een nieuwe thread over een bepaald onderwerp begint eerst op of er niet al een thread over dat onderwerp bestaat.
 2. Houd je posts inhoudsvol, dus geen posts met alleen "+1" en "QFT" en dergelijke.
 3. Houd posts on-topic.
 4. Maak posts niet langer dan nodig. Houd in het bijzonder het aantal afbeeldingen en de grootte ervan beperkt.
 5. Geen spam. Aanprijzen van websites en zaken die met het onderwerp van deze site te maken hebben mag, maar posts die duidelijk een commercieel doel hebben worden verwijderd.
 6. Houd het vriendelijk. Geen beledigingen, scheldpartijen, discriminatie, flaming, trolling, enzovoort.
 7. Houd het forum "suitable for work". Post geen afbeeldingen, teksten of links die om wat voor reden dan ook aanstootgevend kunnen zijn.
 8. Geen meervoudige accounts of joke-accounts. Iedere gebruiker mag één account hebben.
 9. Gebruik bij voorkeur je eigen naam als accountnaam. Andere namen mogen ook, maar doe je daarbij niet voor als iemand anders.
 10. Het "bumpen" van threads (posten zodat de thread weer op de voorpagina komt te staan) is alleen toegestaan als er een duidelijke en goede reden is om nieuwe bezoekers de thread te laten lezen. Misbruik wordt bestraft.
 11. Geen illegale activiteiten op het forum; ook geen links ernaar. (Denk aan illegale software, cyber-aanvallen, kinderporno, enzovoort.)

De bovenstaande regels zijn ter indicatie; uiteindelijk besluiten de moderatoren in alle gevallen wat wel en niet kan. Posts of threads die de etiquetteregels overschrijden worden aangepast of verwijderd. Gebruikers die ernstige overtredingen begaan of die ondanks waarschuwingen bepaalde regels blijven overtreden, kunnen een tijdelijke of permanente ban krijgen. Zo'n ban geldt voor de gebruiker, en dus niet alleen voor het account: wie tijdens zo'n ban probeert een nieuw account aan te maken wordt geweigerd.

We proberen streng maar rechtvaardig te zijn. Een forum is echter geen democratie; wie vindt dat de moderatoren in bepaalde zaken te strikt zijn, zal zich daar uiteindelijk bij moeten neerleggen. Wie erg ontevreden is, kan natuurlijk altijd op zoek gaan naar een ander forum waar het beleid soepeler is, of zelf een dergelijk forum beginnen.

1
0